Spring naar de inhoud

Lancering woensdag wensdag

  • door

Na anderhalf jaar sleutelen aan een waardige opvolger van het artistiek community-project Allez, Chantez! lanceert Madeleine vzw nu een nieuw project. Woensdag Wensdag genereert betaalde opdrachten voor kunstenaars om met hun artistieke kwaliteiten een positieve bijdrage te leveren aan verhalen van mensen met onvervulde wensen.

Het idee ontsproot aan het brein van bezielster Annelore Camps naar aanleiding van de onvervulde kinderwens van één van haar vriendinnen. Het besef dat kunstenaars in staat zijn om pijnlijke, immer negatieve situaties te vertalen naar iets positiefs liet de vonk overslaan naar een nieuw platform waarop kunstenaars betaalde opdrachten uitvoeren: Woensdag Wensdag.

Het eerste verhaal op het platform slaat je meteen plat:

Lieve lezer,

Al die tijd droomde ik van een gezin waarin ik moederkloek kon spelen, met twee of drie kuikens die hun eigen verhaal schreven. Verhalen waarin ik figurant was en zij alwetende verteller. Vijf jaar lang sleepten wij takjes aan en herschikten wij de dons van ons nest. Dat klinkt heerlijk zacht, maar dat was het niet. In de realiteit ging het over spuiten en pillen, hormonen en pijnstillers. Toen we na veel vruchtbaarheidsbehandelingen moesten besluiten dat een goed gevuld nest niet aan ons besteed was, restten ons enkel gelatenheid en verdriet… tot Woensdag Wensdag me in contact bracht met fotografe Els Van Bosbeke. De avond waarop ik mijn familie en vrienden uitnodigde om samen aan een goedgevulde tafel ons kinderwensverhaal af te sluiten was zij er ook bij. Zij luisterde, keek en zag wat niemand anders zag. Ze spotte een nichtje aan het vuur en sloop weg van de tafel. Ze schoot. Ze raakte. Mijn vurige wens met de kracht van een stier, de kinderlijke zorgeloosheid, het verbeten lachje om de mond, de warmte en de herinnering aan de avond… alles zit in dit ene beeld dat ik nooit zelf had kunnen maken. Dit beeld kan ik koesteren als een mooi einde van een verschrikkelijk lelijk hoofdstuk in mijn leven. Eindeloze dankbaarheid voor dit initiatief!

Veel liefs,
Katherine Dhaenen

 

Katherine beschrijft de foto bovenaan dit bericht. Al het werk van Els Van Bosbeke vind je op haar website.
www.elsvbphotography.com

Alle informatie over het project lees je op
www.woensdagwensdag.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *