Spring naar de inhoud

5 jaar Allez, Chantez!

  • door

In februari 2020 viert Allez, Chantez! haar vijfde verjaardag met een heuse zangtournee in verschillende Vlaamse steden. Een hele week trekken de zangcoaches rond om iedereen die graag zingt te trakteren op een portie zorgeloosheid. In vijf jaar groeide het concept uit tot een vaste waarde voor laagdrempelig entertainment in Gent, Kortrijk en Leuven. Hier laat Allez, Chantez! elke maand meer dan 1.200 zangliefhebbers zingen tijdens gratis zangavonden, waardoor het initiatief door de lokale pers werd uitgeroepen tot het warmste samenzangproject ter wereld. Alleszins: zingen verbindt en dat zal je geweten hebben!

De gratis zangsessies in de steden bestaan dankzij de steun van de lokale fans. Elk jaar organiseren alle lokale zangwerkingen in februari een benefietsessie waarop ze geld inzamelen om de kosten van een komend zangjaar te betalen. “Met de steun van onze zangers financiert elke werking voor een kleine € 10.000 per jaar de uitgaven aan vergoeding van muzikanten en projectwerk, auteursrechten, drukwerk zangboekjes en promotiemateriaal,” aldus initiatiefneemster Annelore Camps. “Ook de zaalpartners doen een stevige duit in het zakje door bijvoorbeeld de zaalhuur en een deel van hun personeelskost te zien als investering in hun eigen verbindende opdracht.

In 2020 bundelen we al deze benefietsessies in onze verjaardagstournee en zamelen we de nodige fondsen in om opnieuw een jaar gratis zangsessies aan te bieden in verschillende steden. Een ticket voor een zangsessie tijdens de tournee kost € 10 en kan je kopen via de website of op de zangsessies vooraf.

Alle informatie over Allez, Chantez! en hun verjaardagstournee lees je op hun website: www.allezchantez.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *