Ontdek onze projecten

Allez, Chantez!

Onze grootste proeftuin plantten we aan in 2015: een laagdrempelig concept waarmee we iedereen die graag zingt elke maand trakteren op zorgeloosheid, ontmoeting en muziek.

Het eerste proeftraject van Madeleine is Allez, Chantez!, “het warmste zangproject ter wereld” (aldus Het Nieuwsblad). Elk jaar laten de zangcoaches meer dan 24.000 mensen samen zingen. Om het project te ondersteunen zetten fans hun eigen netwerk, expertise en geld in. Lees: bottom-up ontwikkeling pur sang. Vanuit de gratis zangactiviteiten genereert Allez, Chantez! een inkomen van 74% eigen inkomsten via boekingen en projecten, 11% vrije giften van de achterban en 15% projectsubsidies. In 2020 ontving Allez, Chantez! de Ultima voor Cultureel ondernemerschap, een erkenning vanuit de sector voor toonaangevende artiesten, kunstenaars, organisaties of gezelschappen.

Madeleine zet haar freelancers in voor de totale ontwikkeling van het project: op zakelijk, communicatief en productioneel gebied, maar ook de vrijwilligerswerking, fondsenwerving en het project management.

Woensdag Wensdag

Onze tweede proeftuin kwam er in 2020: de wensenwinkel voor kunstenaars.

Woensdag Wensdag genereert goedbetaalde opdrachten voor kunstenaars om met hun artistieke kwaliteiten een positieve bijdrage te leveren aan verhalen van mensen met onvervulde wensen.

Het idee ontsproot aan het brein van Annelore Camps naar aanleiding van de onvervulde kinderwens van één van haar vriendinnen. Het besef dat kunstenaars in staat zijn om pijnlijke, immer negatieve situaties te vertalen naar iets positiefs liet de vonk overslaan naar een nieuw platform waarop kunstenaars betaalde opdrachten uitvoeren: Woensdag Wensdag.

De freelancers van Madeleine zorgen opnieuw voor de gehele ontwikkeling van het wensproject: op zakelijk, communicatief en productioneel gebied, maar ook de vrijwilligerswerking, fondsenwerving en het project management.

het eerste wensverhaal

“Mijn vurige onvervulde kinderwens met de kracht van een stier, de kinderlijke zorgeloosheid, het verbeten lachje om de mond, de warmte en de herinnering aan de avond… alles zit in dit ene beeld dat ik nooit zelf had kunnen maken. Dit beeld kan ik koesteren als een mooi einde van een verschrikkelijk lelijk hoofdstuk in mijn leven. Eindeloze dankbaarheid voor dit initiatief!”

Wensverhaal van Katherine Dhaenen. Foto door Els Van Bosbeke.