Spring naar de inhoud

Over Allez, Chantez!

Het laboratorium van Madeleine vzw startte in 2015. Allez, Chantez! is een laagdrempelig concept waarmee we iedereen die graag zingt elke maand trakteren op zorgeloosheid, ontmoeting en muziek.
Volgens een journalist van Het Nieuwsblad is Allez, Chantez! “het warmste zangproject ter wereld”. Elk jaar laten de zangcoaches meer dan 24.000 mensen samen zingen. Om het project te ondersteunen zetten fans hun eigen netwerk, expertise en geld in. Lees: bottom-up ontwikkeling pur sang. Vanuit de gratis zangactiviteiten genereert Allez, Chantez! een inkomen van 74% eigen inkomsten via boekingen en projecten, 11% vrije giften van de achterban en 15% projectsubsidies. In 2020 ontving Allez, Chantez! de Ultima voor Cultureel ondernemerschap, een erkenning vanuit de sector voor toonaangevende artiesten, kunstenaars, organisaties of gezelschappen.

Madeleine zet haar freelancers in voor de totale ontwikkeling van het project: op zakelijk, communicatief en productioneel gebied, maar ook de vrijwilligerswerking, fondsenwerving en het project management.